Pigerne Bag 900x435

Formålet med Vinklub For Kvinder er at tilbyde spændende indblik i vinens vidunderlige verden både til de uerfarne og til dem, der allerede er velbevandrede inden for vin.

Vinklubben vil løbende afholde arrangementer og komme med tilbud specielt rettet mod dig som kvinde. Det kan være vine, der er lavet af kvinder, vine der er lavet til kvinder, eller vine hvor vi simpelthen mener, at de er en kvinde værdig.

De fleste arrangementer vil blive ledet af Thilde Maarbjerg, Pernille Folkersen, Randi Scmidt eller Amalie Lærke Hansen. Fire kvinder som hver især allerede har markeret sig på den danske vinscene, og som med deres store erfaring og viden vil kunne guide medlemmerne af Vinklub for Kvinder rund vinens forunderlige verden på en kompetent og underholdende måde.

Thilde Maarbjerg:
Thilde Maarbjerg er ansat som Løgismose Vins chefsommelier og underviser desuden på sommelieruddannelsen på Vinakademiet. Hun er tidligere Restaurantchef, sommelier og vinkortansvarlig på den berømte restaurant Kong Hans Kælder. Her tog hun igennem 10 år hånd om gæsterne sammen med husbonden Thomas Rode. Thilde er desuden en flittig bidragyder til blade, aviser og magasiner om mad og vin. I 2009 færdiggjorde hun som en af de første i landet den internationalt anerkendte WSET Diploma uddannelse. Tilbage i 2007 vandt hun Nordisk Mesterskab for Sommelierer. Thildes imponerende CV vidner således om solide færdigheder inden for vinens verden. Thilde udtalte i forbindelse med et interview til AOK, da hun blev spurgt, om der var forskel på kvinder og mænds måde at smage på: ”Man siger, at kvinder generelt er bedre til at opfange, hvis en vin har proplugt. Kvinder smager bedre end mænd, hvis man skal generalisere, og kvindelige restaurantgæster er ofte bedre til at sætte ord på, hvad det er for en slags vin, de har lyst til at drikke. De er mere tro mod deres egen smag, hvor mænd generelt i højere grad vælger det, som de tror, er korrekt eller smart”. 

Pernille Folkersen:
Pernille Folkersen blev færdiguddannet som tjener fra Hotel Prindsen i Roskilde i 2005. Herefter gik turen til Italien, hvor hun arbejdede på forskellige restauranter, dog uden at finde sit rette element. Hun rejste tilbage til Danmark og arbejdede som tjener, men allerede halvandet år efter gik turen til Italien og denne gang foregik arbejdet i marken og i kælderen hos Brunellohuset "Silvio Nardi" i Montalcino. Dette var øjenåbneren for Pernille og hun bestod i februar 2009 Vinakademiets prøve og blev optaget i Dansk Sommelier Forening. Ikke længe efter blev hun spurgt af Thilde Maarbjerg, om hun ville tage et vikariat på Kong Hans, mens Thilde selv var på orlov. Pernille slog til og var frem til starten af 2014 ansat som assisterende restaurantchef på Kong Hans. Efter et kortere ophold som restaurantchef på den 1 stjernede Restaurant Marchal, er Pernille idag restaurantchef på Restaurant Formel B, der ligeledes har 1 stjerne i Michelin guiden. Sideløbende hermed underviser hun på sommelieruddannelsen på Vinakademiet. Fra februar 2015 har Pernille desuden færdiggjort den internationalt anerkendte WSET Diploma uddannelse.

Amalie Lærke Hansen
Udlært tjener på Falsled Kro i 2013. Assisterende sommelier og restaurantchef på Falsled Kro under Nicolai Hyllested.
Deltager som underviser på Kroens eget akademi. Fra foråret 2015 kan Amalie desuden kalde sig uddannet sommelier ved det danske vinakademi.

Kirsa Kjærgaard
Uddannet cand. mag i fransk og dansk fra Aarhus Universitet. Ansat ved Løgismose siden december 2004. De første to år i butikken på Nordre Toldbod, senere som blæksprutte i Løgismose Vin og Delikatesse Import. I dag en del af indkøb i Løgismose Vin og Delikatesse Import. Bestod i februar 2009 Vinakademiets Sommelier uddannelse (holdets bedste eksamen). Bestod i januar 2010 den professionelle vin- og spiritusuddannelse WSET Level 3 Advanced Certificate (med højeste udmærkelse). Skribenten bag Vinklub for Kvinders nyhedsbreve.